Winkelcentrum Schalkwijk, een ontzettende verrassing! – Centrum Schalkwijk

Winkelcentrum Schalkwijk, een ontzettende verrassing!

Winkelcentrum Schalkwijk, een ontzettende verrassing!

Er wordt geïnvesteerd in Winkelcentrum Schalkwijk! Om ervoor te zorgen dat al die goede initiatieven ook daadwerkelijk een verhoging in bezoekersaantallen opleveren, is retailadviseur Tony Wijntuin van bureau WYNE Strategy & Innovation ingeschakeld. Wat een retailadviseur precies doet? Wij vroegen het Tony zelf.

 

Tony Wijntuin: “Een retailadviseur adviseert in de verbetering van winkelgebieden. Ik adviseer dus hoe je een winkelgebied tot een prettige, aantrekkelijke plek kunt maken, waar mensen graag naartoe komen. Denk aan het verbeteren van het aanbod op het gebied van winkels, maar ook andere voorzieningen als horeca-, cultuur- en zorgconcepten.

Er is besloten om middels placemaking het winkelcentrum meer in verbinding te brengen met de omringende wijk. Met placemaking maak je van een bestaande locatie een plek met verschillende voorzieningen, waar de omgeving intensief bij betrokken wordt. Het project DAK is de eerste concrete uitkomst van deze vernieuwende aanpak. Nu moeten we die betrokkenheid koppelen en doortrekken naar het winkelgebied. Stel dat we in de winter bijvoorbeeld, in plaats van het zomerse DAK, midden op het plein een winterKAS maken, met een schaatsbaantje waar warme chocolademelk verkocht wordt. Klinkt leuk toch?

Een ander onderdeel van het project is dat ik samen met de winkeleigenaren op zoek ga naar nieuwe ondernemers die meer kleur aan het winkelcentrum kunnen geven. Het gaat hier zeker niet alleen om grote ketens, maar ook om de lokale, Haarlemse ondernemers. In dit project is de samenwerking tussen winkeleigenaren, ondernemers, de inwoners in Schalkwijk en de gemeente essentieel. Die samenwerking begint nu echt vorm te krijgen. Steeds meer ondernemers  melden zich aan om een winkelruimte te huren. Ben jij dus ondernemer en ben je op zoek naar winkelruimte? Stuur een email naar info@winkelcentrumschalkwijk.nl en we bespreken graag de mogelijkheden.

Het zou mij niets verbazen als winkelcentrum Schalkwijk een ontzettende verrassing wordt op het gebied van placemaking in winkelcentra. Samen gaan we Schalkwijk weer the place to be te maken. Help dus vooral mee!”

 


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties