Werkzaamheden – Centrum Schalkwijk

Werkzaamheden

Centrum Schalkwijk wordt de komende jaren vernieuwd tot een modern en aantrekkelijk stadsdeelcentrum. De werkzaamheden worden uitgevoerd door diverse aannemers. Er komen woningen, winkels, een bioscoop en horeca bij en de buitenruimte wordt vernieuwd.

Laatste Update

De parkeerplaats is sinds 30 november weer open en te gebruiken.

Sloop en sanering

Californiëplein 2, 3 en 3A, (de winkels van de Gouden Naald, Wokpoint en bakkerij Nazaar) worden gesloopt om ruimte te maken voor een bioscoop.

Planning Florida- en Californiëplein

Recentelijk is gewerkt aan het eerste deel van het bouwrijp maken van de grond. Het gaat hierbij om:

  • het verrichten van NUTS-werkzaamheden, bemalingen, grondwerken en sloop- en opruimingswerken van o.a. riolering en bestrating.
  • het aanbrengen van leidingwerk (riolering en drainage), huis- en kolkaansluitingen en wegverhardingen, uitgevoerd door Koninklijke Oosterhof Holman.
  • het verwijderen van de boomstobben;
  • het verwijderen en verplaatsen van de lichtmasten.

De start van de sloop- en asbestsanering van het pand Californiëplein 2, 3 en 3A  start vanaf week 41. De werkzaamheden gaan circa zes weken duren (4 weken saneren, 2 weken slopen).

Eind 2018 wordt de bestrating vervangen. Daarna gaat aannemer BAM starten met de bouw van een bioscoop, horeca en winkels. De bouw duurt naar verwachting 1,5  tot 2 jaar. Ontwikkelaar AM start eind 2018 met de bouw van 2 supermarkten, winkels, een openbare parkeergarage voor 600 plaatsen, 158 woningen en een nieuw marktplein

Hinder

Als gevolg van de werkzaamheden kan overlast ontstaan. Hoewel de gemeente eventuele overlast zo veel mogelijk probeert te beperken, zal een en ander niet te vermijden zijn. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Meer informatie

Er wordt wekelijks een inloopspreekuur georganiseerd in de keet. Deze vindt elke woensdag plaats in de keet van 15:00 – 16:00. Het inloopspreekuur is bedoeld om vragen te stellen, opmerkingen te plaatsen of verbeteringen met ons te delen.

Heeft u vragen of opmerkingen over de vernieuwing van Centrum Schalkwijk dan kunt u contact opnemen met Max Lether, bouwmanager, op werkdagen via 06 55 38 84 18 of via m.lether@fakton.com. Actuele informatie en het overzicht van de werkzaamheden vindt u op www.haarlem.nl/centrumschalkwijk.