Werkzaamheden – Centrum Schalkwijk

Werkzaamheden

Centrum Schalkwijk wordt de komende jaren vernieuwd tot een modern en aantrekkelijk stadsdeelcentrum. De werkzaamheden worden uitgevoerd door diverse aannemers.

Sloop en sanering

Californiëplein 2, 3 en 3A, (de winkels van de Gouden Naald, Wokpoint en bakkerij Nazaar) worden gesloopt om ruimte te maken voor een bioscoop. Voorafgaand aan de sloop wordt eventuele asbest verwijderd.

Planning

De gemeente is gestart met het bouwrijp maken van Florida- en Californiëplein. Hiervoor zijn de bomen gekapt. Verder worden kabels, leidingen, en het riool verlegd. Eind 2018 wordt de bestrating vervangen. Daarna gaat aannemer BAM starten met de bouw van een bioscoop, horeca en winkels. De bouw duurt naar verwachting 1,5  tot 2 jaar. Ontwikkelaar AM start eind 2018 met de bouw van 2 supermarkten, winkels, een openbare parkeergarage voor 600 plaatsen, 158 woningen en een nieuw marktplein

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de vernieuwing van Centrum Schalkwijk dan kunt u contact opnemen met Max Lether, bouwmanager, op werkdagen via 06 55 38 84 18 of via m.lether@fakton.com. Actuele informatie en het overzicht van de werkzaamheden vindt u op www.haarlem.nl/centrumschalkwijk.