Tegen het lijf gelopen…Lorette: “Het is rustig hier, hier voel ik me veilig.” – Centrum Schalkwijk

Tegen het lijf gelopen…Lorette: “Het is rustig hier, hier voel ik me veilig.”

Tegen het lijf gelopen…Lorette: “Het is rustig hier, hier voel ik me veilig.”

 

Lorette (20) loopt met een pak waterijsjes door het winkelcentrum. Ze is zeven jaar geleden voor de oorlog vanuit Ivoorkust naar Nederland gevlucht.

Lorette: ‘Ik moest mijn vader, moeder, oma, opa, iedereen achterlaten. Hen mis ik heel erg. Ik was twaalf toen ik wegging, maar ik kan me herinneren dat mensen constant weg- renden voor mannen met geweren. Het is dan heel fijn om hier in het winkelcentrum rond te lopen. Het is rustig hier, ik ben hier veilig. Niemand kijkt bang om zich heen. De mooie dingen die ik me herinner van Ivoorkust zijn de warme, vrolijke mensen. Nederland is wat dat betreft wel anders.’


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 

 
Reacties