“Wij dachten, wat zou onze bijdrage aan Schalkwijk kunnen zijn?” – Centrum Schalkwijk

“Wij dachten, wat zou onze bijdrage aan Schalkwijk kunnen zijn?”

“Wij dachten, wat zou onze bijdrage aan Schalkwijk kunnen zijn?”

Naki en Marina Aksoy hebben de afgelopen 30 jaar meerdere zaken in Haarlem gerund. Nu hebben zij hun oog op Winkelcentrum Schalkwijk laten vallen als lucratieve plek voor hun volgende business.

Naki: ‘Het leven bestaat uit ups en downs, dat zie je thuis, op de beurs en in de zakelijke wereld. Schalkwijk heeft even de tijd nodig gehad om te herstellen, maar op den duur stabiliseert dat zich en komen er altijd weer nieuwe mensen investeren. Die tijd is nu. Wij dachten, wat zou onze bijdrage aan Schalkwijk kunnen zijn? En hoe zouden we er geld kunnen verdienen?

We hebben het pand op Andalusië opgekocht, aan de kant van de Europaweg. Daar gaan onze drie kinderen Murat, Cem en Esne, een shoppingmall in het klein beheren. Het krijgt een strakke, moderne uitstraling en er is ruimte voor 33 ondernemers om er een zaak te starten. De ruimtes zijn 16 m2, dus de huren zijn laag. Zaken die het goed doen, kunnen doorstromen naar het grote winkelcentrum.

Er is ruimte voor een cafetaria/lunchroom, een horecazaak waar Turks home coocked food gemaakt wordt, een Turkse koffie- en gebakszaak en een verse sapjescorner. Alles moet lekker en vers zijn. Daarnaast komt er een juwelier en zilverzaak, een jeans-, T-shirt- en sneakerzaak, er komt een dames kledingwinkel en schoenenzaak, een nagelsalon en een dames- en heren kapper. Aan de buitenkant komt één groot overdekt terras, te vergelijken met het terras op de Botermarkt. Die gaat lopen vanaf de Chinees, de hoek om, helemaal tot aan de Hema.

Voor deze winkels zijn we op zoek naar mensen met een beetje ervaring én vakkennis. Als je dat hebt, krijg je van ons de volle steun. Als iemand een ander goed idee voor een winkel heeft, horen we daar graag over. De ondernemers hoeven niets te investeren, behalve tafels en stoelen. Wij maken de ruimtes verder kant en klaar voor gebruik. Vanaf 15 oktober kunnen geïnteresseerde ondernemers langskomen om de ruimtes te bekijken. Ze kunnen ook hun plannen en ideeën mailen naar: naki_aksoy@hotmail.com.’

 
Reacties