Haverkort juweliers: “We hebben al tien jaar hetzelfde team. Dat is heel bijzonder!” – Centrum Schalkwijk

Haverkort juweliers: “We hebben al tien jaar hetzelfde team. Dat is heel bijzonder!”

Haverkort juweliers: “We hebben al tien jaar hetzelfde team. Dat is heel bijzonder!”

Jiri van Leeuwen: Wij runnen Haverkort Juweliers nu tien jaar. 48 jaar geleden is meneer Haverkort de juwelier hier gestart. Toen was het winkelcentrum nog niet overdekt. En tien jaar geleden namen mijn man Arthur en ik de winkel over.

Dat was een hectische tijd! Wij zouden per 1 februari starten, maar ik was 5 februari uitgerekend van mijn eerste baby. Hoogzwanger was ik alles aan het voorbereiden. En vervolgens was het flink aanpoten met de nieuwe gezinssituatie en een nieuwe winkel. Gelukkig was mijn dochter heel makkelijk. Zij zorgde ervoor dat ons leven niet volledig om de winkel draaide.

De afgelopen tien jaar zijn voorbij gevlogen. We hebben al tien jaar hetzelfde team. Dat is eigenlijk heel bijzonder, daar staan we te weinig bij stil. Ons vak is door de jaren heen modieuzer geworden. Vroeger kochten mensen een horloge en dan deden ze daar 30 jaar mee. Nu heb je ook onder de sieraden winter- en zomercollecties. Vorig jaar hebben we een hele nieuwe trouwringen-hoek neergezet met wel vijf merken, waarvan op dit moment Gettmann in de aanbieding is. Voor ons is het heel leuk om trouwringen te verkopen. Je zit langer met je klant en krijgt de mooiste verhalen mee.

Wij hebben veel klanten uit Hoofddorp, Halfweg, Vijfhuizen en Nieuw Vennep. Je kunt hier goedkoop parkeren en rijdt zo aan vanaf de snelweg, dus we hebben echt een regionale functie. Wat dat betreft ben ik blij te merken dat er hard door het winkelcentrum wordt gewerkt om het mooi en gezellig te houden.


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 

 
Reacties