De eerste Halal slager van winkelcentrum Schalkwijk – Centrum Schalkwijk

De eerste Halal slager van winkelcentrum Schalkwijk

De eerste Halal slager van winkelcentrum Schalkwijk

Aisha (31) & Ali (30) Akcam openden vlak voor kerst de NK Vlees Palace in winkelcentrum Schalkwijk. Je hoort het een ondernemer niet gauw zeggen, maar ze zijn blij dat de rust is wedergekeerd.

Aisha: ‘Mijn man en ik wilden altijd al wat voor onszelf beginnen. Zes jaar geleden is hij van Turkije naar Nederland gekomen en bij een Islamitische slager en kruidenierszaak op de Schoterweg gaan werken. Na een paar jaar zei hij, “Aish, volgens mij heb ik alles geleerd. Ik ben klaar om voor mezelf te beginnen.” Ik was zo trots op hem! We zijn overal gaan kijken in Amsterdam en Haarlem, maar overal waren de huurprijzen te hoog.

Op een gegeven moment hoorde ik dat ze in winkelcentrum Schalkwijk op zoek waren naar nieuwe winkels én dat ze de huren omlaag gingen gooien. Eerder waren we al eens samen door het winkelcentrum heen gelopen. Toen had mijn man naar een pand gewezen en gezegd: “Eigenlijk wil ik precies hier een winkel.” Kon dat maar, zei ik. Er zat al een winkel. Een paar dagen later werden we gebeld. Precies die winkel ging verhuizen. Toeval bestaat niet.

We werken keihard, de eerste weken kwamen we in verband met de kerstdagen pas ’s nachts thuis. Nu komen we in het normale ritme terecht en dat bevalt goed. We zijn een heleboel nog aan het ontdekken, maar we hebben veel plezier. Mijn man staat in de slager en ik verzorg alles daar omheen. Het is zo leuk om klanten met iets weg te sturen en ze dan met plezier weer terug te zien komen. We verkopen halal vlees, verse kruiden, olijven, tapenades, pastasoorten, eieren, Turkse kazen, en een zelfgemaakte shoarma- en uiensaus. Die laatste is nu al beroemd.’


Fotografie: www.daanruijter.com – Tekst: www.johannanolet.nl

 
Reacties