Centrum Schalkwijk straks – Centrum Schalkwijk

Centrum Schalkwijk straks

Centrum Schalkwijk wordt de komende jaren in fases vernieuwd vernieuwd tot een modern en aantrekkelijk stadsdeelcentrum. Hoe gaat het straks worden? 

Ontwikkelingen in 2018 (fase 1)

In de 1e  fase gaat het om 3 bouwlocaties, namelijk het Floridaplein, de Nicepassage en het zuidelijk deel van Andalusië.

Begin 2018 start de gemeente met het bouwrijp maken van Floridaplein en Californiëplein. Dit houdt in het verleggen van kabels en leidingen, verleggen van het riool, kappen van bomen en uiteindelijk, vlak voordat de bouw start, het verwijderen van de bestrating.

Floridaplein

Ontwikkelaar AM start voorjaar 2018 met de ontwikkeling van het Floridaplein. Hier komen nieuwe supermarkten, winkels, horeca, een parkeergarage en nieuwbouwwoningen. Ook de openbare ruimte wordt opnieuw aangelegd.

Nicepassage

Tegenover het Floridaplein  ligt de Nicepassage. Dit is nu oostelijke ingang van het winkelcentrum. Hier wordt gewerkt aan de komst van een bioscoop, horeca en winkels.  Aan de Nicepassage gaat aannemer BAM in de 1e helft van 2018 starten met de bouw van een bioscoop, horeca en winkels. De bouw van het vastgoed en dit duurt naar verwachting 1,5 – 2 jaar.

 

Meer informatie

  • projectpagina van de gemeente Haarlem
  • laatste nieuws over Centrum Schalkwijk van de gemeente Haarlem