Centrum Schalkwijk straks – Centrum Schalkwijk

Centrum Schalkwijk straks

 

Centrum Schalkwijk wordt de komende jaren in fases vernieuwd vernieuwd tot een modern en aantrekkelijk stadsdeelcentrum. Hoe gaat het straks worden? 

Ontwikkelingen fase 1

De nieuwbouwplannen voor Centrum Schalkwijk 1e fase dragen bij aan een verbetering van de kwaliteit en leefbaarheid van de omgeving van het winkelcentrum. Er komen woningen, winkels, een bioscoop en horeca bij en de buitenruimte wordt vernieuwd. De strategische uitbreiding van het winkelaanbod en looproutes in het winkelcentrum zorgen voor een versterking van de aantrekkingskracht.

In de 1e  fase gaat het om 3 bouwlocaties, namelijk het Florida- en Californiëplein, de Nicepassage en het zuidelijk deel van Andalusië. Op het Floridaplein komen winkels, horeca, een parkeergarage en nieuwbouwwoningen. Daartegenover ligt de Nicepassage, de huidige oostelijke ingang van het winkelcentrum. Hier wordt gewerkt aan de komst van een bioscoop, horeca en winkels.

Floridaplein

De huidige openbare ruimte (nu het parkeerterrein aan de oostkant van het winkelcentrum) wordt bebouwd. Met een combinatie van bouwblokken, supermarkten, wonen en parkeren, horeca en een bioscoop. De resterende openbare ruimte wordt ingericht als een hoogwaardig winkelgebied met marktplein.

Ontwikkelaar AM start voorjaar 2019 met de ontwikkeling van het Floridaplein.

Nicepassage

Tegenover het Floridaplein  ligt de Nicepassage. Dit is nu oostelijke ingang van het winkelcentrum. Hier wordt gewerkt aan de komst van een bioscoop, horeca en winkels.  Aan de Nicepassage gaat aannemer BAM in de 1e helft van 2019 starten met de bouw van een bioscoop, horeca en winkels. De bouw van het vastgoed en dit duurt naar verwachting 1,5 – 2 jaar.

 

Meer informatie

  • projectpagina van de gemeente Haarlem
  • laatste nieuws over Centrum Schalkwijk van de gemeente Haarlem