Centrum Schalkwijk gaat klassiek: Nicolae Stiuca – 21 oktober – Centrum Schalkwijk

Centrum Schalkwijk gaat klassiek: Nicolae Stiuca – 21 oktober

Centrum Schalkwijk gaat klassiek: Nicolae Stiuca – 21 oktober

Muziek liefhebbers opgelet! Centrum Schalkwijk organiseert, in samenwerking met Stichting Culturele Activiteiten Schalkwijk (SCAS) en het conservatorium van Amsterdam, weer een nieuw concert in het Centrum op het podium bij de Blokker en de Subway.

Het eerst volgende concert vindt plaats op zaterdag 21 oktober van 12.30 tot 13.15 uur. Het optreden zal worden verzorgd door de accordeonist Nicolae Stiuca.

Nicolae Stiuca

Nicolae Stiuc (1993, Moldavië) groeide op in een gezin van accordeonisten en begon op 8 jarige leeftijd met zijn accordeonstudie in Moldavië . Op dit moment is hij student aan het conservatorium van Amsterdam en h eeft inmiddels in meer dan 250 concerten, festivals en competities over de hele wereld meeged aan en daarmee ook diverse prijzen gewonnen.

Op het programma staat een aantal heel verschillende muziekstukken en bewijst dat de accordeon een van de weinige instrumenten is waarmee bijna alle muziekstijlen gespeeld kunnen worden én geweldig laat klinken! Van J.S. Bach tot meer hedendaags, van klassiek tot Balkan, alles is mogelijk..

Programma

Johan Sebastian Bach (11685 – 1750)) – “French suite”
Jean – Philippe Rameau (11683 – 1764)) – “Le rappel des oiseaux”
Alexey Arkhipovsky (11967 ) – “Cinderella”
Mihai Amihalachioaie (11961)) – “Dixie – Land”
2 French Walses
Balkan suite
Sergey Voytenko – “Revelation”
George Bizet (11838 – 1875)) – From opera Carmen “Collage”

 

Toegang is gratis

Volgende concert : zaterdag 16 december 2017

Dit concert is tot stand gekomen in samenwerking met het winkelcentrum Schalkwijk,, de Stichting Culturele Activiteiten Schalkwijk (SSCAS) en het Conservatorium te Amsterdam.

 
Reacties