Buurtcamping strijkt neer in Schalkwijk – Centrum Schalkwijk

Buurtcamping strijkt neer in Schalkwijk

Buurtcamping strijkt neer in Schalkwijk

De Buurtcamping overbrugt kloven in Nederland

Door heel Nederland worden 35 parken omgetoverd tot Buurtcamping. Dit jaar ook het Molenplaspark in Schalkwijk. De Buurtcamping heeft als doel de kloven in onze samenleving te verkleinen door buurtbewoners de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten tijdens een ontspannen vakantie in eigen park. Je groet elkaar, helpt elkaar en leert zo gemakkelijk nieuwe mensen kennen. Inwoners van heel Schalkwijk kunnen hiervoor inschrijven. In het Molenplaspark in Haarlem vindt De Buurtcamping plaats in het eerste weekend van de schoolvakantie, dus van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli 2019.

 

De Buurtcamping is voor elke buur

Éénderde van de kampeerplekken is voor betalende buren, éénderde is voor buren die als vrijwilliger meehelpen en éénderde voor buren die om financiële redenen niet op vakantie kunnen; zij kamperen met een fikse korting. Bij de reservering dragen betalende campinggasten bij aan de kampeerspullen of de kampeerplek van mensen met een minimum inkomen. Natuurlijk kun je ook gewoon een dagje komen en meedoen aan de georganiseerde activiteiten.

 

Samen maken we De Buurtcamping

De Buurtcamping wordt georganiseerd door buurtbewoners en -organisaties, met de bijzondere steun van lokale en landelijke bedrijven, de gemeente Haarlem, Stichting Doen, het Oranje Fonds en Dioraphte.

 

Deelnemen?

De kosten voor 2 nachten zijn € 25,- voor een tent en € 10,- per persoon. Voor mensen met een heel smalle beurs (en een Haarlem pas) bedragen de kosten € 10,– voor de tent en € 0,00 per persoon. Dit is inclusief alle maaltijden, startend met het diner op vrijdag tot en met de lunch op zondag.  Ben je enthousiast geworden en wil je  een plekje reserveren? Dat kan vanaf 15 mei via www.debuurtcamping.nl

 

Helpen?

Wil je helpen de Buurtcamping tot een succes te maken? Graag! Er wordt nog gezocht naar iemand die zich wil bemoeien met het programma voor de gasten, iemand die de vrijwilligers aanstuurt, iemand die kan helpen met het inzamelen van de benodigde spullen (tenten, luchtbedden, etc.) en iemand die het leuk vindt om sponsors te zoeken. Daarnaast zijn er natuurlijk nog heel veel meer handjes nodig voor allerlei klusjes: van het bemannen van de receptie tot aan het schoonmaken van de toiletten toe. Voor medewerkers zijn 20 tentplekken (gratis) beschikbaar.

 

Kom je ook? Happy Camping!

 
Reacties