Applaus voor plannen met Centrum Schalkwijk – Centrum Schalkwijk

Applaus voor plannen met Centrum Schalkwijk

Applaus voor plannen met Centrum Schalkwijk

Vernieuwing Centrum Schalkwijk kan nu echt van start

Grote belangstelling en een paar keer stevig applaus was er maandagavond 22 januari voor de plannen met Centrum Schalkwijk. In het winkelcentrum maakten winkeliers, pandeigenaren en vertegenwoordigers uit de wijken kennis met de plannen voor de grote vernieuwingen in Centrum Schalkwijk.

Zo’n 40 ondernemers en eigenaren luisterden naar de marketingplannen die een bijdrage gaan leveren aan een beter imago van het winkelcentrum. Na een korte pauze voegden zich  vertegenwoordigers van de gemeente en uit de wijken bij het gezelschap. Onder hen de burgemeester en de wethouder van ruimtelijke ontwikkeling van Haarlem.

Ontwikkelaar AM en bioscoopexploitant Kinepolis presenteerden hun plannen met filmpjes en ander beeldmateriaal. Vervolgens tekende Wethouder Jeroen van Spijk onder het toeziend oog van  burgemeester Jos Wienen een realisatieovereenkomst met ontwikkelaar AM en pandeigenaren van Centrum Schalkwijk (CCvE) voor de de bouw van een Albert Hein, een Aldi, 150 woningen inclusief nieuwe zorgwoningen voor Philadelphia. En met de CVvE een overeenkomst voor het gezamenlijk exploiteren van de nieuwe parkeergarage.

De gemeente Haarlem zal nog deze maand beginnen met het slopen en voorbereiden van het bouwrijp maken van de grond., de wijkraden, winkeliers en eigenaren van Schalkwijk waren erg enthousiast dat de plannen nu – eindelijk – echt doorgaan.

Bekijk hier het filmpje van 023TVonline   
Reacties